Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Göngyölthús recept

Göngyölthús recept

Elkészítési idő 60 perc

A Göngyölthús hozzávalói:
6szelet sertés comb
töltelékhez:
2db csirkemáj
5dkg cérnametélt tészta
2db tojás
petrezselyemzöld
1mk örölt bors

ételizesitő
fokhagyma
mártáshoz:
vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1pohár tejföl
1ek liszt


A Göngyölthús elkészítési módja:
A levestésztát ételizesítös vízben megfőzzük,a csirkemájat is(én külön szoktam,de lehet egyben is)az egyik tojást keményre főzzük.A főtt májat és a főtt tojást összedaraboljuk apróra,a petrezselyem zöldet is és összekeverjük a főtt tésztával,valamint a fűszerekkel,fokhagymával és a nyers tojással.A sertés húst vékonyra kiverjük és ebbe göngyöljük a tölteléket,hús tűvel fogjuk össze,de cérnával is össze varrhatjuk.Forró olajban 2-3 percig megforgatjuk.Pörkölt lét készítjük (hagyma,pirospaprika,víz)15-20 percig főzzük,majd tejfölt és a lisztet összekeverjük és a pörköltlére öntjük.Rottyanásig főzzük,majd a göngyölt húsokat ezzel leöntjük tetejét sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.

A töltelék lehet bármi :sonka,tojás vagy gomba is akár.


Kategória: Húsételek receptjei


A göngyölthús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook