Göngyölthús recept
60 perc
A Göngyölthús hozzávalói:
6szelet sertés comb
töltelékhez:
2db csirkemáj
5dkg cérnametélt tészta
2db tojás
petrezselyemzöld
1mk örölt bors
só
ételizesitő
fokhagyma
mártáshoz:
vöröshagyma
olaj
pirospaprika
1pohár tejföl
1ek liszt
A Göngyölthús elkészítési módja:
A levestésztát ételizesítös vízben megfőzzük,a csirkemájat is(én külön szoktam,de lehet egyben is)az egyik tojást keményre főzzük.A főtt májat és a főtt tojást összedaraboljuk apróra,a petrezselyem zöldet is és összekeverjük a főtt tésztával,valamint a fűszerekkel,fokhagymával és a nyers tojással.A sertés húst vékonyra kiverjük és ebbe göngyöljük a tölteléket,hús tűvel fogjuk össze,de cérnával is össze varrhatjuk.Forró olajban 2-3 percig megforgatjuk.Pörkölt lét készítjük (hagyma,pirospaprika,víz)15-20 percig főzzük,majd tejfölt és a lisztet összekeverjük és a pörköltlére öntjük.Rottyanásig főzzük,majd a göngyölt húsokat ezzel leöntjük tetejét sajttal megszórjuk és sütőben megsütjük.
A töltelék lehet bármi :sonka,tojás vagy gomba is akár.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: nirocska, 2008. jan. 3. 13:38
A göngyölthús elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.