Borított karaj recept
A Borított karaj hozzávalói:8 szelet csontos karaj (körülbelül 80-90 dkg),
35 dkg sárgarépa,
35 dkg brokkoli,
40 dkg burgonya,
2 evőkanál extraszűz olívaolaj,
3 dl száraz fehérbor,
1 mokkáskanál törött feketebors,
1 mokkáskanál füstízű só,
1 mokkáskanál só.
A Borított karaj elkészítési módja:
A zöldségféléket megmossuk, megtisztítjuk. A répát hosszú szeletekre vágjuk, a burgonyát karikákra szeljük, a brokkolit rózsákra szedjük. Egy evőkanál olívaolajjal kikenünk egy tepsit, a karajszeleteket alaposan átmossuk, lecsöpögtetjük. Bedörzsöljük a füstízű só felével. A tepsibe rakjuk a burgonyakarikákat, sózzuk, rátesszük a karajt, majd megborsozzuk. A karajra halmozzuk a brokkolit és répát, sózzuk, és meglocsoljuk a másik evőkanál olívaolajjal. A sütőben közepes hőmérsékleten negyven percen át sütjük. Ezután aláöntjük a fehérbort, alufóliával lefedjük, és egy óra hosszat tovább pároljuk, majd az alufóliát levéve megpirítjuk és forrón tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 2. 17:15
A borított karaj elkészítési módja és hozzávalói.