Májas csirkeleves recept


1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb, esetleg csirkenyak stb.)
2 csirkemáj
5 dkg füstölt szalonna
5 dkg cérnametélt
1 nagy csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint só és törött fekete bors
1 mokkáskanál majoránna
1 mokkáskanál pirospaprika.
A Májas csirkeleves elkészítési módja:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1,2 liter vizet és 25 percig fõzöm, majd leszûröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszûröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erõs lángon lepirítom, majd a már átszûrt levesbe teszem, és hozzáadom a cérnametéltet, fûszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfõ. A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:42
A májas csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.