Karfiolos csirkeleves recept
55 perc
A Karfiolos csirkeleves hozzávalói:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 50 dkg)
1 kis fej (25-30 dkg) karfiol
1 dl tejföl
2 dkg vaj
1 evõkanál liszt
1 csokor petrezselyemzöld
késhegynyi õrölt fenyõmag (vagy mandula)
ízlés szerint só és törött fekete bors.
A Karfiolos csirkeleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megtisztítom, megmosom, majd kuktafazékba teszem. Ráöntök egy liter vizet, megsózom, és a kukta jelzésétõl számított 20 percig fõzöm. Közben a karfiolt megtisztítom, rózsáira szedem és meleg vízben többször átmosom. A fõtt csirkehúst leszûröm, kicsontozom, apróra vágom és a leszûrt lébe visszateszem, majd a karfiolrózsákkal együtt puhára fõzöm. Közben a vajat megmelegítem, megszórom a liszttel és világosra pirítom, majd berántom vele a levest. Ízesítem az õrölt fenyõmaggal, a törött borssal, az apróra metélt petrezselyemzölddel, végül belekeverem a tejfölt és jól felforralom.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:37
A karfiolos csirkeleves elkészítési módja és hozzávalói.