Csirkés sóskaleves recept


1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg)
15 dkg sóska
1 1/2 dl tejszín
1 evõkanál liszt
ízlés szerint cukor és só.
A Csirkés sóskaleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára fõzöm. Ezután a húst leszûröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a fõtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszûrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom. kb.50 perc
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 16. 19:34
A csirkés sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.