Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Csirkés sóskaleves recept

Csirkés sóskaleves recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csirkés sóskaleves hozzávalói:
1 csirkeaprólék máj nélkül (kb. 40 dkg)
15 dkg sóska
1 1/2 dl tejszín
1 evõkanál liszt
ízlés szerint cukor és só.


A Csirkés sóskaleves elkészítési módja:
A csirkeaprólékot megmosom, feldarabolom és egy liter vízben puhára fõzöm. Ezután a húst leszûröm és kicsontozom. Turmixgépbe öntöm a tejszínt, hozzáteszem a fõtt csirkehúst és a megmosott, lecsöpögtetett, csíkokra metélt nyers sóskát. Miután teljesen pépesre zúztam, hozzátöltök még egy deci vizet és a lisztet. Ezzel is forgatom egy-két percig, majd a sóskás húspépet állandó keverés közben az átszûrt húslébe csorgatom. Ízlés szerint sózom, majd jól kiforralom. Kevés cukorral enyhítem a sóska savanyú ízét. Csészékben tálalom. kb.50 perc


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A csirkés sóskaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook