Sárgadinnyefagylalt recept


1 dl tej
2 dl tejszín
30 dkg kimagozott és meghámozott sárgadinnye
3-4 evõkanál méz (ízlés szerint)
1 citrom leve
1 teáskanál reszelt citromhéj
3 cl rum
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
A Sárgadinnyefagylalt elkészítési módja:
A sárgadinnyedarabokat apróra vágjuk, és betesszük a turmixpohárba. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a sót, majd a rumot is ráöntjük. Péppé zúzzuk, ezután a tejjel még tovább keverjük 1 percig. A tejszínbõl kemény habot verünk, és lazán összeforgatjuk a dinnyepéppel. A fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és megfagyasztjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:06
A sárgadinnyefagylalt elkészítési módja és hozzávalói.