Csokoládés palacsintatöltelék recept


5 dkg fõzõ- vagy étcsokoládé
1 dkg vaj
1 evõkanál liszt
másfél dl tej vagy tejszín (esetleg fele tej, fele tejszín)
1 mokkáskanál nescafé
ízlés szerint porcukor.
A Csokoládés palacsintatöltelék elkészítési módja:
A vajat felolvasztom, rászórom a lisztet és habzásig hevítem, majd ráöntöm a tejet és állandó keverés közben sûrûre fõzöm. Ezután belekeverem a megreszelt (vagy felolvasztott) csokoládét és 2 evõkanál vizet meg a nescafét. Folytonos keverés közben sûrûre forralom, végül porcukorral a kellõ édességûre ízesítem. Csak langyosan vagy hidegen használom fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:23
A csokoládés palacsintatöltelék elkészítési módja és hozzávalói.