Csokoládés piskótarétes recept
45 perc
A Csokoládés piskótarétes hozzávalói:
1 csomag réteslap,
10 dkg főző- vagy étcsokoládé,
1 csomag ötlapos, száraz piskótalap (vagy ennek megfelelő súlyú megszáradt édes kalács vagy piskótalap,
esetleg közvetlen fogyasztásra már alkalmatlan, édes, töltetlen teasütemény),
3 dl tejszín,
2 egész tojás,
6-8 dkg porcukor,
csipetnyi só,
5 dkg vaj.
A Csokoládés piskótarétes elkészítési módja:
A száraz piskótát vagy összetördelem vagy almareszelőn lereszelem. A tejszínt apránként rálocsolom, időnként pedig átforgatom, hogy mindenütt megázzon. Közben a csokoládét is lereszelem, hozzákeverem a tojássárgáját, a sót és a tejszínes piskótát. Végül belekeverem a tojásfehérjékből vert kemény habot, és a réteslap szélére egy csíkban ráhalmozom, lazán összecsavarom. A tetejét megkenem olvasztott vajjal és az előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütöm.
Csak hidegen szeletelem fel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Aramis39, 2007. máj. 10. 19:58
A csokoládés piskótarétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.