Hízókúra recept

A Hízókúra hozzávalói:
1 téglalap alakú vékony, sárga piskótalap (3 tojásból),
50 dkg gesztenyemassza,
20-20 dkg vaj és olvasztott étcsokoládé,
2 dl tejszínből vert hab,
5 evőkanál meggybefőtt,
1 dl meggylé, 4 evőkanál meggylekvár,
a tetejére 10 dkg ét tortabevonó,
2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula.


A Hízókúra elkészítési módja:
A csokoládét megreszelem vagy mikróban megpuhítom.(ne legyen folyós). A gesztenyemasszát a meggylével kikeverem. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem a puha csokoládéval, hozzáadom a kimagozott meggyet és a gesztenyemasszát, majd óvatosan beledolgozom a tejhabot. Szögletes formába helyezem a piskótalapot, megkenem meggylekvárral, ezután a gesztenyés-csokoládés masszát ráhalmozom. Elsimítom a tetejét, és a hűtőben megdermesztem. Néhány óra múlva leöntöm a közben felolvasztott, de már nem meleg bevonó csokoládéval. Rászórom a mandulát, majd ismét visszateszem a hűtőbe. Kockákra vágva tálalom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A hízókúra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook