Hízókúra recept
A Hízókúra hozzávalói:1 téglalap alakú vékony, sárga piskótalap (3 tojásból),
50 dkg gesztenyemassza,
20-20 dkg vaj és olvasztott étcsokoládé,
2 dl tejszínből vert hab,
5 evőkanál meggybefőtt,
1 dl meggylé, 4 evőkanál meggylekvár,
a tetejére 10 dkg ét tortabevonó,
2 evőkanál lapokra vágott fehér mandula.
A Hízókúra elkészítési módja:
A csokoládét megreszelem vagy mikróban megpuhítom.(ne legyen folyós). A gesztenyemasszát a meggylével kikeverem. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverem a puha csokoládéval, hozzáadom a kimagozott meggyet és a gesztenyemasszát, majd óvatosan beledolgozom a tejhabot. Szögletes formába helyezem a piskótalapot, megkenem meggylekvárral, ezután a gesztenyés-csokoládés masszát ráhalmozom. Elsimítom a tetejét, és a hűtőben megdermesztem. Néhány óra múlva leöntöm a közben felolvasztott, de már nem meleg bevonó csokoládéval. Rászórom a mandulát, majd ismét visszateszem a hűtőbe. Kockákra vágva tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. júl. 18. 12:02
A hízókúra elkészítési módja és hozzávalói.