Franciakrémes recept
A Franciakrémes hozzávalói:5tojásból készűlt vékony piskótalap.
4 cs.vaniliás puding (főzős)
1,5 liter tej
8 db tojásfehérje
15dkg+10dkg+10dkg cukor
1/2 kiter tejszinhab
4cs.habfixáló
20dkg tortabevonó csokoládé
10 dkg rama
A Franciakrémes elkészítési módja:
piskótát célszerű magasfalú tepsibe süti,és abba hagyni kihűteni. 1liter tejet felforralni,(közbe a tojás fehérjéket keményhabbá verjük 10 dkg cukorral)1/2 liter tejbe kikeverjük a pudingforokat15 dkg cukorral,és a forrótejez önjük.Mikor már sűrű a puding hozzákeverjük a keményre felvert tojásfehérjéket,és azzal főzzük még tovább.folyamatosan kell keverni mert leég.Majd a tepsibe kihűlt piskótára öntjük,elsimítjuk egyenletesen.Mikor már megdermett a krém, tejszínt keményhabbá felverjük,hozzádjuk a 10 dkg cukrot,és a 4 cs.habfixálót.addig kell felverni amíg jó kemény állaga nem lesz.Kihűlt krém tetejére egyenletesen elsimítjuk.1/2órára hűtőbe tesszük,majd a csokoládét gőzfelett felolvasztjuk és a vajjal elkeverjük.Mikor már egyenletesen elvan keverve a vaj benne,a tejszínhabra csúrgassuk,egész tetejét bevonjuk.
Tanácsok: Pudingot jó ha nagy edényben főzzük,hogy amikor a habot is beletesszük ne follyon ki a krém.
kb 6 órát legyen hűtőbe,h a krém teljesen megdermedjen,akkor lehet szépen kockára vágni.forróvízbemártott késszel szeleteljük a csokoládé miatt.
érdemes megcsinálni,mert nagyon finom!ajánlom mindenkinek.igérem nem okoz csalódást:)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. jún. 16. 22:46
A franciakrémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.