Kivifagylalt recept
25 perc
A Kivifagylalt hozzávalói:
1 dl tej
2 dl tejszín
5-6 db kivi
1 tojásfehérje
12-14 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
1 evõkanál citromlé
csipetnyi só
A Kivifagylalt elkészítési módja:
A tejszínbõl nagyon kemény habot verünk, és félretesszük. A kiviket meghámozzuk és darabokra vágva betesszük a turmixpohárba. Rászórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd a tejjel, a citromlével meglocsolva pürévé zúzzuk. A tojásfehérjébõl is kemény habot verünk. Apránként beleverjük a gyümölcspépet, egészen addig, amíg habos, fényes, sûrû tömeget nem kapunk belõle. A kétféle habot lazán, kézi habverõvel óvatosan összekeverjük, majd az egészet belesimítjuk a fagylaltgép tartályába. Elõírás szerint megfagyasztjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:06
A kivifagylalt elkészítési módja és hozzávalói.