Kávéfagylalt recept
A Kávéfagylalt hozzávalói:3 dl tej
2 dl tejszín
1 tojássárga
1 púpozott teáskanál instant (azonnal oldódó) kávépor
1 mokkáskanál instant kakaópor
1 evõkanál rum (vagy 1 mokkáskanál rumaroma)
10-12 dkg porcukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
A Kávéfagylalt elkészítési módja:
A tojássárgát a cukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd turmixgép poharába öntjük. Rátöltjük a tejet, beleszórjuk a kakaóport valamint a kávéport, megsózzuk, és a rummal együtt habosra keverjük. A tejszínt külön habbá verjük, majd a kávés masszát lazán összeforgatjuk a habbal. A fagylaltgépbe öntjük, és az elõírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük jó erõsre fõzött kávéval is, akkor 1 dl-t öntsünk hozzá, de csak hidegen.)
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:12
A kávéfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.