Kókuszfagylalt recept

5 dl tej
4 evõkanál kókuszreszelék
13-15 dkg porcukor
1 teáskanál étkezési búzakeményítõ
1 evõkanál rum
fél citrom leve
csipetnyi só
A Kókuszfagylalt elkészítési módja:
A kókuszreszeléket a tejbe szórjuk, és a sóval meg a cukorral együtt fölforraljuk. Néhány percnyi fõzés után a búzakeményítõvel simára kevert 0,5 dl vízzel folytonos keverés közben kissé besûrítjük. Belecsorgatjuk a citromlevet, majd a rummal is megöntözzük. Hagyjuk, hogy egészen kihûljön. (Ha van idõnk, tegyük be a hûtõszekrénybe egy-két órára.) A már hideg fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép poharába, és az elõírás szerint megfagyasztjuk.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:10
A kókuszfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.