Különleges húsvéti tojások recept
A Különleges húsvéti tojások hozzávalói:kb. 25 db tojáshoz:
20 dkg Rama margarin
kb. 25 dkg piskótamaradék vagy
a piskóta levágott széle
25 dkg félédes csokoládé
5 dkg őrölt mandula
az "aromázáshoz"
4 evőkanál rum, narancslikőr
vagy konyak, esetleg narancshéj
a bevonathoz:
15 dkg tortadara, reszelt
csokoládé
aprított pisztácia és mandula
a díszítéshez:
egy-egy csomag világos és sötét
süteménymáz vagy színes
cukormáz
A Különleges húsvéti tojások elkészítési módja:
A piskótamaradékot vagy széldarabokat szétmorzsoljuk. A csokoládét eltördeljük és vízfürdőben megolvasztjuk. A folyékony csokoládét és a margarint egy tálban összekeverjük és 5 percig habosítjuk. A piskótamorzsát a mandulával, a rummal vagy a likőrrel (esetleg konyakkal vagy reszelt narancshéjjal) elkeverjük, majd kis ideig állni hagyjuk. Az "aromázott" piskótamorzsát elkeverjük a csokoládékrémmel és 30 percre hűtőbe tesszük. Egy-egy evőkanálnyit kiveszünk a masszából és tojást formázunk belőle. A tojásokat tortadarába, reszelt csokoládéba, pisztáciába vagy aprított mandulába forgatjuk és mignonpapírba helyezzük. A tojásokat sütemény-, illetve cukormázzal is bevonhatjuk és a tetejükre mintát rajzolhatunk. Használhatunk fehér csokoládét vagy marcipánt, de forgathatjuk kókuszreszelékbe is. Színes cukormáz elkészítése:porcukorhoz színes ételfestéket keverünk és addig csepegtetünk hozzá citromlevet, amíg folyóssá válik.
Jó tanács:
a húsvéti tojások hűtőben vagy hideg helyen egy hétig frissek maradnak. Tálcán egymás mellé helyezve, fóliával lefedve tároljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gonoszdi, 2007. máj. 7. 07:58
A különleges húsvéti tojások elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.