Házi mézes süti(nagyon fincsi) recept
25 perc
A Házi mézes süti(nagyon fincsi) hozzávalói:
Hozzávaló:
50 dkg natúr, vegyes gabonapehely (pl. rozs-, zab-, árpa- és búzapehely)
10 dkg vaj
4 dl méz
1 vaníliarúd
20 dkg pirított, durvára tört mandula
10 dkg aszalt sárgabarack, apróra vágva
10 dkg mazsola
A Házi mézes süti(nagyon fincsi) elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). A gabonapelyhet beleöntjük egy száraz tepsibe, kb. 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk a meleg sütőben, és eközben kétszer-háromszor átkeverjük. Elkészítjük a mézes keveréket: a vajat, a mézet és a vaníliarúd kikapargatott belsejét kevergetve összeolvasztjuk mérsékelt tűzön, aztán félretesszük, hogy langyosra hűljön. A megpirított gabonapelyhet összeforgatjuk a mézes keverékkel. Sütőpapírt fektetünk 2 nagy tepsibe, és egyenletes vastagságban szétkenjük bennük a mézes pelyhet. Mindkét adagot 15-2o perc alatt sötétbarnára sütjük, és eközben átkeverjük néhányszor. Összeállítjuk a műzlit: a megsült, kihűlt pehelyhez hozzákeverjük a durvára tört mandulát, az apróra vágott aszalt barackot és a mazsolát. (Ha a megsült pelyhek kicsit összetapadnak a méztől, nyugodtan szét lehet őket kézzel morzsolni.) A kész műzli jól záródó, csatos üvegben hetekig friss marad.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 739be98760, 2008. júl. 18. 11:22
A házi mézes süti(nagyon fincsi) elkészítési módja és hozzávalói.