Sárgabarackos sütemény recept


16 dkg vaj
30 dkg porcukor
5 db tojás
30 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
1 kg sárgabarack
A Sárgabarackos sütemény elkészítési módja:
A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát jól kivajazott tepsibe öntjük, majd szorosan beleszurkáljuk a negyedbe vágott sárgabarackot. Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon, 25-30 percig. Ha kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: gpetra, 2008. júl. 18. 10:24
A sárgabarackos sütemény elkészítési módja és hozzávalói.