Habos rácsos recept
A Habos rácsos hozzávalói:A tésztához:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
3 tojás sárgája
15 dkg cukor
20 dkg margarin
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1,5 dl tej
Szóráshoz:
1 ek darált keksz
A töltelékhez:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg sárgabaracklekvár
5-6 reszelt alma
1 kávéskanál fahéj
A tetejére:
1 ek durvára vágott dió
A Habos rácsos elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A 3/4-ed részét kinyújtjuk és egy 23×38 cm-es tepsibe terítjük. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a darált keksszel, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk, majd meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukrokkal, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk. A megmaradt tésztát kisodorjuk és vékony csíkokra vágjuk, melyet a hab tetejére átlósan ráhelyezünk. Minden kis kockába durvára vágott diót szórunk. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. szept. 28. 10:01
A habos rácsos elkészítési módja és hozzávalói.