Habos almás fincsi süti recept
A Habos almás fincsi süti hozzávalói:Tészta:
25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 ek porcukor
1 fél cs sütőpor
4 db tojás sárgája
1 ek tejföl
Töltelék:
1 kg alma
fahéj
2 ek kristálycukor
Tetejére:
4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
citrom leve
A Habos almás fincsi süti elkészítési módja:
Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. szept. 27. 08:51
A habos almás fincsi süti elkészítési módja és hozzávalói.