Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Habos almás fincsi süti recept

Habos almás fincsi süti recept

A Habos almás fincsi süti hozzávalói:
Tészta:

25 dkg liszt
10 dkg margarin
2 ek porcukor
1 fél cs sütőpor
4 db tojás sárgája
1 ek tejföl

Töltelék:

1 kg alma
fahéj
2 ek kristálycukor

Tetejére:

4 db tojásfehérje
30 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
citrom leve


A Habos almás fincsi süti elkészítési módja:
Megpucoljuk az almát, lereszeljük majd saját levében dinszteljük, ízesítjük, fahéj , citromlé, cukor keverékével. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Közepes méretű tepsibe simítjuk a kinyújtott tésztát. 180-200 fokon félig megsütjük, majd még melegen ráöntjük a dinsztelt almát. Visszatoljuk a sütőbe és majdnem készre sütjük. A habhoz a fehérjéket a cukrokkal és a citromlével keményre felverjük és a meleg almás süti tetejére kenjük. A gáz hőfokát mérsékeljük 140-150 fokra és rászárítjuk a habot a sütire. (A teteje szép rózsaszínű legyen.)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A habos almás fincsi süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook