Sárgabarackos, habos süti recept
A Sárgabarackos, habos süti hozzávalói:7 tojás sárgája
30 dkg margarin
28 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
45 dkg liszt
1 cs sütőpor
3 dl tej (kb)
ízlés szerint gyümölcs (nekem most sárgabarack volt)
Habhoz:
7 tojás fehérje
35 dkg cukor
A Sárgabarackos, habos süti elkészítési módja:
A tojás sárgákat a margarinnal, cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejet. A tejet és a lisztet, sütőport már kézi habverővel dolgozzuk össze. Egy 30*40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, vagy sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. A tetejére tesszük a tisztított és aprított gyümölcsöket. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük (tűpróbát végezzünk!). Közben a fehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. Amikor a tészta megsült a habot rásimítjuk a tetejére, majd visszatoljuk a sütit 100-120 fokra kb 15 percre. A lényeg, hogy a hab ne legyen sárgás, különben a vágásnál a hab törni fog. Ha valaki sokallja a cukor mennyiséget a tésztánál lehet csökkenteni, de a tojásfehérjénél nem, ugyanis 1 tojás fehérjéhez 5 deka cukrot kell tennünk, ha azt szeretnénk hogy kemény habot kapjunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. szept. 25. 09:18
A sárgabarackos, habos süti elkészítési módja és hozzávalói.