Palermói szelet recept



25dkg liszt
15dkg porcukor
12dkg margarin
4tojássárgája
0.5dl tej
fél cs.vaniliáscukor
1cs.sütőpor
10dkg mazsola
A KRÉMHEZ:
15dkg cukor
15dkg darált dió
2evőkanál porcukor
4evőkanál tej
4tojásfehérje
A Palermói szelet elkészítési módja:
A cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal,a margarinnal,hozzáadjuk a vaniliáscukrot,a lisztet és a tejet,végül a kevés liszttel elkevert sütőport és a mazsolát.Kivajazott tepsibe tesszük és halvány rózsaszínűre sütjük.A dióból 2evőkanál porcukorral és a tejjel krémet főzünk,s a tésztára terítjük.A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,és a krémre simítjuk.Forró sütőben sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Grosshaus, 2007. jún. 11. 12:15
A palermói szelet elkészítési módja és hozzávalói.