Málnahab recept


35 dkg málna
1 citrom
1 cs vanilliáscukor
2 k.kanál likőr
15 dkg cukor
2.5 dl tejszín
3 tojásfehérje
A Málnahab elkészítési módja:
A málnát pürésítjük,majd szűrőn átnyomkodjuk.A vanilliáscukrot,a citrom felének a levét a likőrt a málnapéphez keverjük,hűtjük.Szirupot főzünk a cukorral 1 kanál citromlével,4 evőkanál vízzel.A tejszínt felverjük.Felvert tojásfehérjével összekeverjük a kihűlt szirupot,vékony sugárban csorgatjuk bele.Majd fakanállal,a málnapépet is majd a tejszínhabot is belekeverjük,összedolgozzuk.
Kb. két órára a hűtőbe tesszük kis tálkákba utána fogyasztható.
Málna szemekkel,ill.citromkarikával díszithetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9d604f83b4, 2007. jún. 10. 09:45
A málnahab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.