Fahéjas linzer recept



55dkg liszt
28dkg margarin
28dkg cukor
2tojás
2tojássárgája
1kisebb citrom leve és reszelt héja
1kávéskanál fahéj
fél cs.sütőpor
15dkg lekvár
A Fahéjas linzer elkészítési módja:
A margarint elmorzsoljuk a sütőporral elkevert liszttel,hozzáadjuk a cukrot,a tojásokat,a citrom levét és reszelt héját.Jól összegyúrjuk,s 1/3 részét félretesszük.A maradék tésztába belegyúrjuk a fahéjat,majd kinyújtjuk,tepsibe tesszük,és rákenjük a lekvárt.A félretett tésztából rácsot rakunk a tetejére,majd forró sütőbe helyezzük,és közepes tűznél megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Grosshaus, 2007. jún. 8. 22:22
A fahéjas linzer elkészítési módja és hozzávalói.