Habos kávés recept
A Habos kávés hozzávalói:Tésztához:
20 dkg liszt
4 tojás
20 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl tej
1 dl napraforgó olaj
Krémhez:
10 dkg liszt
3 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 dl feketekávé
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Piskótához:
4 tojás
4 ek cukor
4 dkg liszt
Tetejére:
4 dl habtejszín
2 kávéskanál ételfesték (piros)
A Habos kávés elkészítési módja:
Tészta: a tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, tejet és az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben tűpróbáig sütjük, 180 fokos sütőben, majd kihűtjük. Krém: a tejet, vaníliás cukrot, tojások sárgáját, lisztet és a kávét összekeverjük, felfőzzük. Amikor kihűlt a krém, hozzáadjuk a porcukorral kikevert margarint. A kihűlt tésztára kenjük ezt a krémet. Piskóta: a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, és beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt közepes tepsiben megsütjük. A krémmel megkent tésztára tesszük a kihűlt piskótát. A habtejszínt keményre felverjük és a háromnegyed részével megkenjük a piskótát. A maradék habhoz adjuk a piros ételszínezőt és habzsákba téve ízlés szerint díszítjük a süti tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. szept. 23. 08:09
A habos kávés elkészítési módja és hozzávalói.