Karamellás fincsi krémes recept
A Karamellás fincsi krémes hozzávalói:Tésztához:
25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 ek méz
1 db tojás+1 db tojássárgája
0.5 dl tej
Sárga krémhez:
5 dl tej
2 cs vanilíás pudingpor
2 dl víz,2 ek liszt
15 dkg porcukor
25 dkg Rama margarin
Fehér krémhez:
6 ek kristálycukor
1/2 l tejszín
1 tk zselatin
1 dl víz
Mázhoz:
8 dkg porcukor
1 cs karamellás pudingpor
1 ek napraforgó olaj
2 ek forró víz
A Karamellás fincsi krémes elkészítési módja:
Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 2 lapot sütünk belőle sütőpapírral bélelt közepes tepsibe 180 fokon 25 perc alatt. Sárga krémhez a tejet, a pudingot, a lisztet és a vizet összekeverjük, majd sűrű krémet főzünk belőle. A Rama margarint és a porcukrot kikeverjük és a kihűlt pudinghoz tesszük. A fehér krémhez a tejszínt habbá verjük. A cukrot megpirítjuk és a zselatinos vízzel felengedjük, majd belecsorgatjuk a tejszínbe miközben keverjük. Az egyik tésztára rákenjük a sárga krémet,erre rásimítjuk a fehéret és rátesszük a másik lapot. A porcukrot, a karamell pudingot, az olajat és a forró vizet jól kiverjük és a tészta tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. dec. 9. 07:51
A karamellás fincsi krémes elkészítési módja és hozzávalói.