Csokis-banános cupcake recept
A Csokis-banános cupcake hozzávalói:Száraz anyag:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
18 dkg kristálycukor
2 ek kakaópor
Folyékony anyag:
2,5 dl tej
1 dl olaj
1 cs vaníliás cukor vagy aroma
1 tojás
töltelék gyanánt, adagonként 1 banán és 1/2 tábla étcsoki
Tetejére:
15 dkg vaj/Rama margarin
25 dkg cukor
kevés víz
csipet só, hogy az édes íz megtörjön
továbbá tehetünk bele vanília aromát, vagy citromaromát, illetve bármilyen más aromát, ami elképzelésünk szerint passzol a sütinkhez
A Csokis-banános cupcake elkészítési módja:
A száraz anyagokat összekeverjük. A folyékonyakat egy lábasban keverjük össze a felvert tojással együtt és kb 2-3 percig melegítjük. Ezután a száraz anyagokhoz adjuk és robotgéppel összedolgozzuk. Beledaraboljuk a banánt, egészen kis kockákra illetve beletördeljük a csokit. Fakanállal átforgatjuk, majd kikent muffin sütőbe kanalazzuk, kb a kapszlik 3/4-ig legyen a tészta. Tűpróbáig sütjük, 175 C°-on. A vajkrémhez az átszitált porcukrot és a többi hozzávalókat összekeverjük. Robot géppel simára dolgozzuk. A kész krémet színezhetjük is, ehhez többféle ételfesték áll rendelkezésünkre. Folyékony és por állagú is. Nyomózsákba töltve, ízlés szerint halmozzuk/formázzuk a cupcake tetejére Csokis banános cupcake recept fotó Hűtőben tároljuk. A vajkrém egészen megszilárdul, így jó kis stabil díszt képez a tetején.
Tipp:
Az ízek és színek variációja végtelen.
Bármilyen más muffin recept is tökéletesen megfelel.
A muffin díszítő papírkákat használhatjuk már sütésnél is, én most utólag tettem bele a sütiket, hogy a picurok könnyen kivehessék
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. dec. 6. 11:24
A csokis-banános cupcake elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.