Kavart meggyes szelet recept
A Kavart meggyes szelet hozzávalói:30dkg kristálycukor
1RAMA kocka margarin
5 tojás
1dl tej
40dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
1kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál kakaópor
1 üveg kimagozott meggybefőtt
pici zsír a tepsi kikenéséhez
A Kavart meggyes szelet elkészítési módja:
A kristálycukrot,a margarint,és az öt tojássárgáját kikavarjuk amig kifehéredik.Utána beleöntjük a tejet.A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral majd hozzáadjuk a tejes masszához.A tojások fehérjét felverjük kemény habbá és hozzáadjuk a tésztához.Összekeverjük óvatosan.Kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük a massza felét és rászórunk egy üveg meggybefőttet.A maradék masszába belekavarjuk a kakaóport és ráöntjük a süti tetejére.Nagyon sűrű lesz ne lepődjünk meg rajta.Lassan kell sütni mint a piskótát és kiss lángon kezdve majd közepes lángra felvéve.Kb 40 percet sül.
Folyamatosan ellenőrizzük meg ne égjen.Akkor kész ha már nem ragad a késre a tészta.Én késsel szoktam ellenőrizni más tűvel.
Légkeveréses sütőben is megsütöttem már ott 100-140fokon sült és ott is kb 40 percig.Tálaláskor porcukorral meghintem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 949c31f8b9, 2010. okt. 9. 17:13
A kavart meggyes szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.