Kosárka süti (a nagy kedvenc) recept
A Kosárka süti (a nagy kedvenc) hozzávalói:50dkg finom liszt
5 egész tojás
25dkg Rama margarin
másfél evőkanál zsír
fél csomag sütőpor
30 dkg porcukor
2 evőkanál tej
1 üveg meggybefőtt
1 üveg baracklekvár ha lehet házi
25dkg őrölt dió vagy ugyanennyi kókuszreszelék
kosárkaforma
A Kosárka süti (a nagy kedvenc) elkészítési módja:
A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadunk 5 tojássárgát,zsírt,10 dkg porcukrot,sütőport és a tejet.Ezeket jól összegyúrjuk és hűtőbe tesszük egy fél órára hogy ne legyen nagyon puha a tészta mert azért elég sok vaj van benne. A kosárkaformákat egy kis olvasztott margarinnal kikenjük vékonyan.Utána a tésztát belerakjuk a formába úgy hogy rányomkodjuk a forma falára egész a pereméig,ne legyen nagyon vastag mert sülés közben is vastagszik a tészta.A kosárba rakott tésztára egy kávéskanál lekvárt teszünk arra pedig egy-két szem meggyet. Utána az 5 tojásfehérjét felverjük kemény habbá és beleverünk 20dkg porcukrot is.Ha ezzel is megvagyunk belekavarjuk a habba a darált diót mindet.A kosárkák tetejére 1 evőkanálnyi habot teszünk eligazítva hogy azért ne legyen nagyon rücskös a teteje.Előmelegített sütőbe kb 20-25 perc alatt megsül.Én egyszerre 15 darabot szoktam sütni úgy hogy egy nagy tepsibe belerakom a formákat nem sűrűn.1 hétig is eláll.
Az előállítása egy kicsit macerás de megéri mert egy nagyon egyszerű és mutatós süti.Kezdőknek is szívesen ajánlom.
Kosárkaformát szerintem bárhol lehet venni 35-40ft darabja.
A kész sütit mihelyt bírja a kezem még melegen kiszoktam borítani és tálcára tenni hogy ne törjön.
Ha nincs diónk kókuszreszelék is megteszi azzal is isteni.
A kosárkákba egy diónyi tésztát szoktam beletenni.
Képek a naplómba:170-171-172. bejegyzésnél.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 949c31f8b9, 2010. okt. 17. 15:19
A kosárka süti (a nagy kedvenc) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.