Túrós zserbóm recept
A Túrós zserbóm hozzávalói:kakaós lapokhoz:
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
6 dkg margarin vagy vaj
1 evőkanál kakaópor
1 kk szódabikarbóna
2 kiskanál sütőpor
2-3 evőkanál tejföl
sárga laphoz:
15 dkg liszt
5 dkg kristálycukor
3 dkg margarin vagy vaj
1/2 kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál sütőpor
1-1, 5 evőkanál tejföl
10-15 dkg darált dió
kb.20 dkg baracklekvár
csokoládé a tetejére
Túró töltelék :
50 dkg túró
20 dkg kristálycukor
2 ek. búzadara
3 tojás
1 citromhéj
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
A Túrós zserbóm elkészítési módja:
A lisztbe keverjük el a sütőport, és a szódabikarbónát. Adjuk hozzá a puha margarint, egy kicsit morzsoljuk össze, és ekkor hozzáadhatjuk a cukrot, és a kakaóport is. Dolgozzuk jól össze, ezután kanalanként adjuk hozzá a tejfölt, és gyúrjuk egy könnyen nyújtható tésztává. (a tejfölt apránként tenni bele, nehogy túl lágy tésztát kapjunk) Ezután kétfelé venni a tésztát, és két gombócot gyúrni belőle, majd felhasználásig a hűtőbe tenni. A sárga lapot ugyanúgy elkészítjük mint a barna lapot, de csak egy lap lesz majd belőle. A krémhez a túrót áttörjük, összedolgozzuk a cukorral, búzadarával, 3 tojás sárgájával, a citrom reszelt héjával, tejföllel, van.cukorral, és a tojások felvert habjával. Kb. 22 * 30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. Először a sárga tésztát nyújtjuk ki és tesszük a tepsibe. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk dióval. Rátesszük az egyik barna lapot, ezt is megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval, majd rákenjük a túrókrémet, és rátesszük a másik barna lapot. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt, csokoládéval bevonjuk a tetejét.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 26. 16:25
A túrós zserbóm elkészítési módja és hozzávalói.