Őzgerinces vendégváró recept
Az Őzgerinces vendégváró hozzávalói:4 főtt tojás
4 savanyú uborka
3 piros olajos paprika
1 főtt
sárgarépa
20-30 dkg sonkás szalámi
1 üveg tartármártás ( 250g )
2, 5 dl víz
2 kis kanál ételizésítő
fél húsizésítő kocka
2, 5 leveseskanál zselatin
1 kis doboz cukorborsó
Az Őzgerinces vendégváró elkészítési módja:
A tojást, uborkát, szalámit, paprikát, répát apróra szétvágjuk. Hozzáadjuk a tartármártást és a borsót. 1 dl hideg vízbe beletesszük a zselatint. 30-60 percig hagyjuk megdagadni. Azután beleöntjük a 1, 5 dl forró vízbe, amiben szétfőztük az ételizésítőt a húsizésítókockával. Addig kevergetjük amíg a zselatin szét nem olvad. A zselatint tovább nem főzzük!!!! Mikor langyosra kihűlt beletesszük a masszába, összekeverjük és beleöntjük a száraz őzgerincformába.Hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni, majd kifordítjuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 24. 15:08
Az Őzgerinces vendégváró elkészítési módja és hozzávalói.