Finom babgulyás recept
A Finom babgulyás hozzávalói:500 g tarkabab
4 szál sárgarépa
4 szál fehérrépa
1 kg sertéscomb
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál csípős pirospaprika
só
bors
majoránna
1 teáskanál szódabikarbóna
A Finom babgulyás elkészítési módja:
A babot 1 órára langyos vízbe áztatom, majd az áztatóvízzel együtt felteszem főni. A meghámozott, karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a babhoz adom, és felöntöm két liter vízzel. A füstölt szalonnát felkockázom, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítom rajta. Megszórom a csípős pirospaprikával, hozzákeverem a megmosott, kis darabokra vágott sertéscombot, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.(Egyszerűbben: pörköltet főzök, erősen csípős ízzel.) Sózom, borsozom, majoránnával fűszerezem. Nagyjából egy óra alatt megfő a hús, ekkor levével együtt hozzáöntöm a babhoz-répához, a szódabikarbónát beleszórom, és óvatosan megkeverem a babgulyást. Közepes lángon főzöm kb. fél órán át. Friss kenyérrel tálalom. Aki szereti, főzhet bele csipetkét.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. szept. 23. 15:06
A finom babgulyás elkészítési módja és hozzávalói.