Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Eszterházy-szelet recept

Eszterházy-szelet recept

Az Eszterházy-szelet hozzávalói:
vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa

bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl


Az Eszterházy-szelet elkészítési módja:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.


Kategória: Húsételek receptjei


Az eszterházy-szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook