Eszterházy-szelet recept
Az Eszterházy-szelet hozzávalói:vekonyra szelt sertescomb szeletek
vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
só
bors
babérlevél
citrom
kevés mustár és tejfõl
Az Eszterházy-szelet elkészítési módja:
A szeleteket jól kiverjük,sózzuk,borsozzuk,és kevés forró zsiradékben elõsütjük ,majd egy lábasba helyezzük.A hûs zsiradékában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk,ezután átfuttatjuk benne a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát.Atöntjük a hûsokra,kevés vizet teszünk alá,sóval,borssal babérlevéllel izesitjük és együtt puhára pároljuk.Amikor a hûs már majdem puha,mustárral izesitett tejfölös habarással besûritjük.Atforraljuk és ha szükséges citrommal és cukorral kellemesen pikánsra savanyitjuk.Mártását átszûrjük és az áttört zöldségekkel együtt tálaljuk.Zsemlegombóccal köritjük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jún. 19. 18:48
Az eszterházy-szelet elkészítési módja és hozzávalói.