Krumplipogácsa recept
A Krumplipogácsa hozzávalói:1 kg fehér burgonya,
só,
5 dkg élesztő,
3 dl tej,
25 dkg reszelt sajt,
50 dkg graham liszt,
50 dkg puha liszt,
25 dkg margarin
A kenéshez:
1 tojás
A Krumplipogácsa elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk még melegen, áttörjük, majd hűlni hagyjuk. Az élesztőt felfuttatjuk. A kétféle lisztet összekeverjük, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk vele a margarint, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kovászt, az áttört burgonyát, és a maradék tejjel tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és egy éjszakán át a frizsiderben pihentetjük. Másnap kinyújtjuk a tésztát kétujjnyi vastagságúra, átkenjük tojással, a tetejét rácsozzuk, és kb. 8 cm átmérőjű pogácsákat szaggatunk belőle. Zsírozott tepsibe rakjuk, és meleg sütőben 220 fokon 5 percig, majd 180 fokon 20 percig sütjük.
Ha nincs otthon grahamliszt ,keverhetjuk fele-fele aranyban a grizes es sima lisztet is,vagy csak grizes lisztbol is keszithetjuk,akkor viszont elegendo csak 1 orat keleszteni a tesztat.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. márc. 30. 11:23
A krumplipogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.