Sajtos-burgonyás pogácsa recept
A Sajtos-burgonyás pogácsa hozzávalói:30 dkg liszt,
15 dkg margarin,
2 evőkanál tejföl,
10 dkg reszelt sajt,
20 dkg főtt tört burgonya,
2 evőkanál tej,
1 kockacukor,
2 dkg élesztő,
1 tojás,
2 kávékanál só
A Sajtos-burgonyás pogácsa elkészítési módja:
A lisztet, margarint, tejfölt, 5 dkg sajtot, a főtt tört buronyát, és a 2 evőkanál tejben 1 kockacukorral felfuttatott élesztőt, 1 tojássárgáját, 2 kávéskanál sót összedolgozzuk. 3-szor kinyújtjuk, hajtogatjuk, közben fél-fél órát pihentetjük. Apró pogácsákat szaggatunk belőle. Tetejüket tojásfehérjével megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Angel83, 2008. okt. 5. 14:58
A sajtos-burgonyás pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.