Hagymás lepény recept


Tésztához:
40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 egész tojás,
1,25 dl tej,
3 dkg élesztő,
1/2 tk. cukor,
1 tk. só
Feltét:
50 dkg vöröshagyma,
15 dkg császárszalonna,
15 dkg sajt,
2,5 dl tejföl,
1 tojás,
só,
bors
A Hagymás lepény elkészítési módja:
A lisztet adjuk hozzá a sót, puha vajat, a tojást. A langyos tejet összekeverjük az elmorzsolt élesztővel és a cukorral, és ezt ráöntjük a lisztre.Sima tésztát gyúrunk, lefedve kb. 30 percig meleg helyen kelesztünk. Ezután ismét átgyúrjuk, majd kizsírozott sütőlemezen kinyújtjuk és újabb 15 percig kelesztjük. Közben a hagymafejeket félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A kockákra vágott szalonnát kiolvasztjuk és ha félig már átsült hozzáadjuk a felszeletelt hagymát. Kb. 10 percig tovább pároljuk. Ha kihült, rákenjük a tésztára, ráreszeljük a sajtot. A tejfölt elhabarjuk a tojással,sózzuk,borsozzuk, majd egyenletesen elosztva a szalonnás-hagymás rétegre öntjük. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 30 percig aranysárgára sütjük.
Kategória: Pizzák receptjei
A receptet beküldte: Angel83, 2008. jún. 5. 16:25
A hagymás lepény elkészítési módja és hozzávalói.