Kínai pirított tészta zöldséggel recept
A Kínai pirított tészta zöldséggel hozzávalói:kevés vaj a pároláshoz
30 dkg mirelit vagy friss zöldség (tetszőleges lehet, gombával a legpikánsabb)
2 nagy fej hagyma
kevés fehérbors,
vegeta,
őrölt kömény,
szerecsendió,
majoranna,
3-4 ek. szójaszósz
50 dkg spagetti tészta
2 tojás
A Kínai pirított tészta zöldséggel elkészítési módja:
1. A tésztát kifőzöm és hideg folyóvíz alatt teljesen átöblítem. 2. A kevés vajon üvegesre pirítom a durvára vágott hagymát, majd belehelyezem a zöldégeket, a fűszerekkel ízesítem, az egészet összepárolom, hogy a zöldégek puhák - és egy kicsit pirultak legyenek. 3. Amikor ez kész, a hideg tésztát ráöntöm a zöldségekre, rárakom a 3-4 ek. szójaszószt, és ezt alaposan összekeverem, még pirítom egy kicsit. Mikor már jónak tűnik, a 2 felvert tojást ráöntöm, azzal is egy kicsit pirítjuk.
Gombával vagy répa-borsó-bab-kukorica összetevőkkel a legfinomabb!
Tálalhatjuk különböző szószokkal is, de önmagába is laktató és finom!
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Angel83, 2007. okt. 18. 17:38
A kínai pirított tészta zöldséggel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.