Gombás-sajtos bukta recept
30 perc
A Gombás-sajtos bukta hozzávalói:
A tésztához:
50 dkg liszt
5 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
2,5 dl víz
1 evőkanál cukor
1-2 k.k. só
A gombakrémhez:
20 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
3 evőkanál liszt
1/2 csokor petrezselyem
só, bors, vegeta, olaj
A tetejére: 1 tojás és 10 dkg sajt
A Gombás-sajtos bukta elkészítési módja:
Az élesztőt felfuttatom, majd az alapanyagokkal jól összedolgozom, és kb.kétszeresére kelesztem! Olajozott felületen 12 részre osztom, majd beletöltöm a krémet,kis batyukat formázok belőle, a tetejét megkenem tojással, megszóróm sajtal, végűl közepes hőmérsékeltű sütőben megsütöm! A gombakrém: A gombát felkockázom és bő olajon megpirítom,majd hozzáadom a többi alapanyagot és még pár percig pirítom,majd felöntöm annyi vízzel hogy sűrű masszát kapjak!Ezt töltöm a tésztába!
Reggelire, vacsira, vendégvárónak!(húsevőknek+1 sonkaszelet a tészta és a krém közé!)
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Tabipoczak, 2007. nov. 7. 09:58
A gombás-sajtos bukta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.