Pacsni recept
A Pacsni hozzávalói:1 zacskó 12.5 dkg burgonyapehely
1 tojás
5 evőkanál liszt
2 dl tej
1.5 dl víz
1 mok.kanál fehérbors
1 mok.kanál örőlt szerecsendióvirág
2 evőkanál olaj
1 cs sütőpor (10 g)
só
tejföl
A Pacsni elkészítési módja:
A burgonyapelyhet a lisztet,sütőport elkeverjük,hozzáadjuk a tojást,tejet,vizet,olajat, végül a fűszereket, sót.Összekeverjük negyedórát állni hagyjuk.Megint elkeverjük,majd olajozott kanállal evőkanálnyi adagokat,forró olajba rakunk,és ellapítjuk.Pirosra sütjük,és tejföllel tálaljuk.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: smudlaagi54, 2008. okt. 1. 19:23
A pacsni elkészítési módja és hozzávalói.