Sült gesztenye recept
45 perc
A Sült gesztenye hozzávalói:
Gesztenye
Jó éles kés
Víz
A Sült gesztenye elkészítési módja:
1.Mosd meg a gesztenyét,aztán éles késsel metszd be a héjak egyik oldalát. Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, és fedő alatt főzd 25 percig. Ne a legjobb lábasod használd, mivel a héj megfesti az oldalát. 2.A majdnem puhára főtt gesztenyét merítsd egy pillanatra hideg vízbe,majd még melegen hántsd le róla a külső, kemény héját. 3.Utána tepsiben szétterítve nagy lángon süsd kb. 10 percig.Előmelegített sütőbe rakd különben rászárad a belső héj! 4.Akkor vedd ki a sütőből, mikor már illatozik de ne süsd túl, mert kiszárad és rágós lesz.
Vigyázz! Ne vásárólj fakó zörgő héjjú gesztenyét!
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 2b124faaf3, 2008. okt. 1. 15:34
A sült gesztenye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.