Virslis kiflik recept
220 kcal
3 dl tej
1 kk kr.cukor
5 dk élesztő
50 dk liszt
só
17 dk margarin
12 virsli
1 tojás
10 dk reszelt sajt
A Virslis kiflik elkészítési módja:
Tejből,cukorból,élesztőből kovászt készítünk.Lisztet sóval elkeverjük ,vajat,megkelt élesztőt is hozzáadjuk és jól bedagasztjuk.Mikor már könnyű a tészta,letakarjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután 3 cipót formálunk,lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk.Mindegyiket 8-8 részre vágjuk. Virsliket hosszában is és keresztben is félbe vágjuk.Minden háromszög szélesebbik felére teszünk egy fél virslit és a csúcsa fele felcsavarjuk.Kis kiflik lesznek,vajazott tepsin sütjük.Tetejét megkenjük tojással,sajtot és köményt is szórhatunk rá.Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kb.24 darab lesz belőle
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: angyalka105, 2008. okt. 1. 15:12
A virslis kiflik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.