Baconos pogácsa recept
A Baconos pogácsa hozzávalói:50 dkg liszt
10 dkg darált bacon
5 dkg Rama margarin
15 dkg burgonya
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
cukor,
só
A Baconos pogácsa elkészítési módja:
A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt, és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.
(Aliz konyhája)
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. okt. 1. 14:38
A baconos pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.