Sajtkrémes-szalonnás batyu recept
A Sajtkrémes-szalonnás batyu hozzávalói:1 csomag (40 dkg) fagyasztott leveles tészta,
30 dkg főtt-füstölt császárszalonna.
A krémhez:
2 dl tej,
2 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
20 dkg erős aromájú sajt.
A tetejére:
tojásfehérje.
A Sajtkrémes-szalonnás batyu elkészítési módja:
A leveles tésztát kiengedjük, kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk. A vajat, a tejet és a lisztet felfőzzük, a végén belekeverjük a reszelt sajtot. A császárszalonnát kis kockákra vágjuk. A kiszaggatott tésztakorongokra teszünk egy kevés sajtkrémet és szalonnakockát, a tésztát batyura hajtjuk, kevés vízzel összetapasztjuk a széleket, hogy a sütésnél ne nyíljon szét. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 26. 11:22
A sajtkrémes-szalonnás batyu elkészítési módja és hozzávalói.