Joghurtos eperkocka recept
A Joghurtos eperkocka hozzávalói:a tésztához:6 tojás,
12 dkg k.cukor,
12 dkg liszt,
3 dkg kakaópor.
a joghurtkrémhez:4 dl joghurt,
10 dkg p.cukor,
20 dkg tejszínhab,
2 dkg zselatinpor.
a díszítéshez:25 dkg eper (friss,vagy fagyasztott felengedve,esetleg eperkonzerv),
1 tasak tortazselé,
10 dkg cukor.
A Joghurtos eperkocka elkészítési módja:
A tojásokat szétválasztjuk.A sárgákat a k.cukor egyharmadával habosra keverjük.A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk.A tojássárgájához hozzáadjuk a tojáshabot s ezután a lisztet.Sütőpapírra egyenletesen elkenjük,és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a kakaós lapot. Kihűlés után rátesszük a joghurtkrémet.Ehhez a joghurtot a cukorral simára keverjük,a tejszínhabbal fellazítjuk,majd feloldott,langyos zselatinnal stabilizáljuk.(1 dl vízhez 2 dkg zselatinpor) A krémet a kakaós lapra egyenletesen elkenjük,majd hűtőben dermesztjük.Kb.1 órás pihentetés után friss vagy felengedett,esetleg lecsöpögtetett konzerv-eperrel megrakjuk a tetejét,és tortazselével "lefényezzük"(1 dl vízzel és a cukorral felfőzzük,majd lehűtjük).
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2006. nov. 18. 18:25
A joghurtos eperkocka elkészítési módja és hozzávalói.