Gesztenyés kehely recept
A Gesztenyés kehely hozzávalói:50 dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
1 dl meggybefőtt leve
30 dkg porcukor
4-5 ek kakaópor
1 dl tejszín
felvert tejszínhab
meggybefőtt
A Gesztenyés kehely elkészítési módja:
A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát először villával áttörtem, majd kézi mixerrel krémesre kevertem, miközben hozzáadtam folyamatosan 2 dl Hullala tejszínt, és a meggy levét. A kakaós szószhoz a porcukrot összekevertem 4-5 púpos ek kakaóporral, és annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Felmelegítettem, majd hozzáadtam még 1 dl tejszínt. Tálalás: Egy pohár aljára teszünk kb. 2 ek gesztenyekrémet. Amennyire tudjuk, oszlassuk el a pohár alján. A gesztenyekrémre tegyünk kb. fél cm vastag kakaós szószt. Erre tegyünk tejszínhabot, és meggyel díszítsük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. dec. 20. 09:29
A gesztenyés kehely elkészítési módja és hozzávalói.