Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés kehely recept

Gesztenyés kehely recept

A Gesztenyés kehely hozzávalói:
50 dkg gesztenyemassza
2dl tejszín
1 dl meggybefőtt leve

30 dkg porcukor
4-5 ek kakaópor
1 dl tejszín

felvert tejszínhab
meggybefőtt


A Gesztenyés kehely elkészítési módja:
A gesztenyekrémhez a gesztenyemasszát először villával áttörtem, majd kézi mixerrel krémesre kevertem, miközben hozzáadtam folyamatosan 2 dl Hullala tejszínt, és a meggy levét. A kakaós szószhoz a porcukrot összekevertem 4-5 púpos ek kakaóporral, és annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Felmelegítettem, majd hozzáadtam még 1 dl tejszínt. Tálalás: Egy pohár aljára teszünk kb. 2 ek gesztenyekrémet. Amennyire tudjuk, oszlassuk el a pohár alján. A gesztenyekrémre tegyünk kb. fél cm vastag kakaós szószt. Erre tegyünk tejszínhabot, és meggyel díszítsük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés kehely elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook