Spenóttorta recept
A Spenóttorta hozzávalói:Tészta:
12 dkg burgonya
2 dl finomliszt
1 kk sütőpor
1 kk fokhagymakrém (vagy friss foghagyma passzírozva)
só
7 dkg olvasztott vaj vagy margarin
Töltelék:
4 nagy gerezd fokhagyma
50 dkg leveles, főtt paraj (lehet mélyhűtött, de leveles legyen)
2 tojás
3 púpos evőkanál mascarpone
só
fél kk. őrölt bors
20 dkg reszelt sajt
A Spenóttorta elkészítési módja:
A spenótot kiengedjük és összekeverjük a felvert tojásokkal, 15 dkg reszelt sajttal, mascarponéval. Frissen őrölt borssal, sóval és fokhagymával ízesítjük ezt a tölteléket. A burgonyát közben héjában megfőzzük, és még melegen összetörjük. A liszttel, olvasztott vajjal, kis sóval, fokhagymakrémmel és a sütőporral összekeverve kis víz segítségével lágy tésztát készítünk. A tésztát egy kerek üvegtálban (kb. 24 cm. átmérőjű) szétterítjük, miután vajjal illetve margarinnal vastagon kikentük, úgy hogy az edény falára is kerüljön tészta. Ebbe a „kéregbe” terítjük szét a spenótmasszát és megszórjuk a maradék 5 dkg reszelt sajttal. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük. (Elkészíthetjük spenót pürével is, ha nem sikerül leveleset beszerezni.
forrás: ízekasztala
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. márc. 24. 18:40
A spenóttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.