Masala nan (indiai töltött kenyér) recept
80 perc
A Masala nan (indiai töltött kenyér) hozzávalói:
tészta:
3 csésze liszt,
5 t.k. sütőpor,
1 pohár joghurt,
4-6 t.k. olaj,
1 t.k. só ,
4 t.k. cukor,
1 dl tej,
vaj a kenéshez
3 csésze főtt burgonya
1/4 csésze vörös hagyma
1 t.k. fokhagyma zúzva
1 t.k. gyömbér
1 t.k. chili
1 t.k. só-veget-piros paprika
1 cs. zöldségzöld
A Masala nan (indiai töltött kenyér) elkészítési módja:
A tésztát meg gyúrjuk és egy órán át hagyjuk dagadni, addig a tölteléket elkészítjük. A tésztából ököl nagyságú gombócokat formálunk és nagyon vékonyra 2-3 mm vastgságúra nyújtjuk, a közepébe rakjuk a tölteléket és a tetéjén összefogod a tésztát(batyut csinálsz) megfordítod és még nyújtasz rajta de csak annyit, hogy ne jöjjön ki a töltelék. Sűtőlemezre a batyus felével lefelé tedd és kend meg a tetejét vajjal aranybarnára sütöd (kb.:5 perc) és megfordítod a másik felét is vajazod. Közepes lángnál süsd.
A cukor helyett 30 csepp sütésálló édesítő.
Bonyolultnak tűnik de csak addig, még ki nem próbálod. Bármilyen körettel nagyon finom
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Krisztinika, 2007. aug. 31. 07:54
A masala nan (indiai töltött kenyér) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.