Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Algíri krumpli recept

Algíri krumpli recept

Elkészítési idő 40 perc

Az Algíri krumpli hozzávalói:
60 dkg krumpli
60 dkg getesztenye massza
6 tojás
15 dkg vaj
liszt



Az Algíri krumpli elkészítési módja:
A meghámozott krumplit sós vízben főzd meg, szűrd le, törd meg majd hagyd kihülni. Keverj hozzá kettő tojás sárgáját a gesztenye masszát és egy kevés sót. A maradék fehérjét a többi tojással és egy kevés sóval habard össze és tedd félre. A jól kikevert maszzát (lisztezett deszkán) nyújsd ki kb. 1 cm vastagra, nagy pogácsa szaggatóval formázz korongokat. A korongokat forgasd lisztbe majd a tojásba és vajon süsd meg mind a két oldalát.

Finom


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az algíri krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook