Burgonyás-sajtos rúd recept
A Burgonyás-sajtos rúd hozzávalói:1 tojás
1 teáskanál só
20 dkg reszelt sajt
20 dkg főtt, áttört burgonya
25 dkg margarin
30 dkg liszt
A Burgonyás-sajtos rúd elkészítési módja:
A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojás sárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 17. 16:13
A burgonyás-sajtos rúd elkészítési módja és hozzávalói.