Burgonyás sajtos rúd recept


30 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg főtt, áttört burgonya
15+5 dkg reszelt trappista sajt
1 teáskanál só
1 egész tojás
A Burgonyás sajtos rúd elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk, de a tojásnak csak a sárgájával, nyújtódeszkán 1 órát pihentetjük, majd derelyemetszővel 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a tojás fehérjével, reszelt sajtot szórunk rá, és világos sárgára sütjük.
Az én gázsütőmben 3 fokozaton egy tepsi kb. 10 perc alatt sül meg, de aki szereti, lehet ropogósra is sütni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: csapoari, 2009. jan. 24. 07:36
A burgonyás sajtos rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.