Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Burgonyás sajtos rúd recept

Burgonyás sajtos rúd recept

Elkészítési idő 120 perc

A Burgonyás sajtos rúd hozzávalói:
30 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg főtt, áttört burgonya
15+5 dkg reszelt trappista sajt
1 teáskanál só
1 egész tojás


A Burgonyás sajtos rúd elkészítési módja:
A hozzávalókat összedolgozzuk, de a tojásnak csak a sárgájával, nyújtódeszkán 1 órát pihentetjük, majd derelyemetszővel 1-1,5 cm széles csíkokra vágjuk. Tetejét megkenjük a tojás fehérjével, reszelt sajtot szórunk rá, és világos sárgára sütjük.

Az én gázsütőmben 3 fokozaton egy tepsi kb. 10 perc alatt sül meg, de aki szereti, lehet ropogósra is sütni.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A burgonyás sajtos rúd elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook