Sajtos ropi recept
40 perc
A Sajtos ropi hozzávalói:
- 1/2 kg liszt,
- 20 dkg reszelt trappista sajt,
- 1/2 margarin,
- 1 tojás,
- 1 kicsi tejföl,
- 1/2 cs. sütőpor,
- ízlés szerint (kb. 2 teáskanálnyi)
(Óvatosan kell bánni a sóval, mert a sajt is
sós.)
A Sajtos ropi elkészítési módja:
A fenti hozzávalókat összedolgozzuk tésztává. Nehezen áll össze és kemény tészta lesz belőle. Ha nem akar összeállni, akkor kicsi tejföl vagy margarin hozzáadásával megkönnyíthető a munkafolyamat. Kis diónyi darabokat csipkedünk le a tésztából, majd golyókat formázunk belőle. Ebből a mennyiségből kb. 40-50 db lesz, attól függően, hogy mekkora nagyságú golyókat formázunk. Utána gáz vas ropisütőben kettesével megsütjük. Ne tegyük túl közel a tésztagolyókat, mert miután kilapítjuk a sütővassal, összesülhetnek és nem lesz szép tallérformája. Zacskóba téve sokáig friss marad. Forrónak kell lennie a vas ropisütőnek, nem kell kikenni, olajozni sem a sütőt, mert a tészta elég zsíros, nem fog leragadni. Ha elég forró a sütő, nagyon hamar sülnek, kb. 10-10 mp mindkét oldal.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: PIROS35, 2012. jan. 22. 00:13
A sajtos ropi elkészítési módja és hozzávalói.