Erika féle keksz recept
30 perc
Az Erika féle keksz hozzávalói:
2 nagy vagy 4 kicsi Albert keksz
25 dkg porcukor
5 púpok ek. liszt
2 csapott ek. kakaópor
3 dl tej
25 dkg (1 kocka)RAMA margarin
5 dkg kókuszreszelék - díszítéshez
Az Erika féle keksz elkészítési módja:
A száraz hozzávalókat egy lábosban elkevered. Hozzáöntesz kb. 1 dl tejet és csomómentesre kikevered, majd hozzáöntöd a többi tejet. A masszát lassú tűzön folyamatos kavarás mellett addig melegíted, amíg csomóssá nem válik, azaz összeáll. Ekkor a tűzről levéve hozzákevered a margarint, a végén egy kenhető csokikrémet kapsz. Ha kész, ezzel egymáshoz ragasztod a kekszeket, a maradék krémmel bekened az oldalát és megszórod kókuszreszelékkel. Egy éjszakányi állás után ferdén szeleteled, így dekoratív csíkos lesz.
Fontos, hogy a krémnek nem szabad folynia! Ha folyik, amíg el nem kevered teljesen a margarint, a megolvadt részből önts ki egy keveset.
A keksz bekenhető étcsokis tortabevonóval is, de az kicsit macerásabb, mint így.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csapoari, 2009. jún. 10. 08:15
Az erika féle keksz elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.